Начало Бокс Кобрата е в топ 10 за април в три от най-значимите ранглисти

Кобрата е в топ 10 за април в три от най-значимите ранглисти

Кобрата е в топ 10 за април в три от най-значимите ранглисти
0

Кубрат Пулев намира място сред най-добрите 10 боксьори в тежка категория на три от четирите най-значими боксови асоциации за настоящия месец.

Родната звезда в професионалния бокс е номер 1 и задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF). Титлата държи Антъни Джошуа като двамата трябваше да се изправят един срещу друг. Двубоят беше насрочен да се състои за 20 юни на стадиона на футболния отбор Тотнъм, но бе отложен, заради пандемията от коронавирус. Новата дата – 25 юли, на която трябваше да се срещнат двамата на ринга, също пропадна и за момента не е ясно кога ще се състои сблъсъкът.

Кобрата е под номер 4 в класацията на Световна боксова организация (WBO). Шампион на организацията отново е Антъни Джошуа. Първи претендент е Олександър Усик. Той е следван от Джоузеф Паркър и Даниел Дюбоа.

В ранглистата на Световната боксова асоциация (WBА), Пулев се намира на 10 позиция. Носител на пояса отново е Антъни Джошуа. „Редовната“ титла на асоциацията е притежание на Мануел Чар. „Златният“ пояс на WBA държи Робърт Хелениус.

В последната ранглиста – тази на Световния боксов съвет (WBС), родния боксьор не фигурира в топ 15. Шампион на организацията е Тайсън Фюри, а носител на „сребърната“ титла е Дилиън Уайт.