Начало Бокс Кобрата е в топ 10 за април в три от най-значимите ранглисти

Кобрата е в топ 10 за април в три от най-значимите ранглисти

Кобрата е в топ 10 за април в три от най-значимите ранглисти
0

Кубрат Пулев намира място сред най-добрите 10 боксьори в тежка категория на три от четирите най-значими боксови асоциации за настоящия месец.

Родната звезда в професионалния бокс е номер 1 и задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF). Титлата държи Антъни Джошуа като двамата трябваше да се изправят един срещу друг. Двубоят беше насрочен да се състои за 20 юни на стадиона на футболния отбор Тотнъм, но бе отложен, заради пандемията от коронавирус. Новата дата – 25 юли, на която трябваше да се срещнат двамата на ринга, също пропадна и за момента не е ясно кога ще се състои сблъсъкът.

Кобрата е под номер 4 в класацията на Световна боксова организация (WBO). Шампион на организацията отново е Антъни Джошуа. Първи претендент е Олександър Усик. Той е следван от Джоузеф Паркър и Даниел Дюбоа.

В ранглистата на Световната боксова асоциация (WBА), Пулев се намира на 10 позиция. Носител на пояса отново е Антъни Джошуа. „Редовната“ титла на асоциацията е притежание на Мануел Чар. „Златният“ пояс на WBA държи Робърт Хелениус.

В последната ранглиста – тази на Световния боксов съвет (WBС), родния боксьор не фигурира в топ 15. Шампион на организацията е Тайсън Фюри, а носител на „сребърната“ титла е Дилиън Уайт.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".