Начало Бокс Официално: Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа в сблъсък за световната титла

Официално: Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа в сблъсък за световната титла

Официално: Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа в сблъсък за световната титла
0

Това ще бъде трети шанс на родния боксьор да атакува световна титла в професионалния бокс

Кубрат Пулев ще спори за световната титла в тежка категория, версия IBF, срещу шампиона Антъни Джошуа. Това стана ясно от пост на най-добрия ни професионален боксьор в момента в социалните мрежи.

„ОФИЦИАЛНО: Кубрат Пулев се изправя срещу Антъни Джошуа! Датата е 20-и юни, на новия стадион на „Тотнъм“ в Лондон, за световната титла в тежка категория! Договорът между двете страни вече е официално подписан и битката между българския боксьор, който е задължителен претендент за пояса на Международната боксова федерация (IBF) и британеца, е гарантирана “ , написаха в профила на „Кобрата“ във Facebook.

„Щастлив съм, че ще имам възможност да покажа пред света колко силен съм всъщност“ , коментира българина.

Това ще бъде трети опит на родния боксьор да атакува световна титла в професионалния бокс. През 2014 година нашенецът загуби от Владимир Кличко в сблъсък за световните титли (WBA, IBF, WBO, IBO). Три години по-късно Пулев трябваше да се изправи срещу Антъни Джошуа в сблъсък за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), но срещата пропадна поради контузия на родния боксьор. Три години по-късно двубоят е факт отново и българин ще има шанса пак да се бори и евентуално да спечели световна титла в професионалния бокс!