Начало Бокс 20 000 българи ще подкрепят Кобрата срещу Джошуа в Лондон

20 000 българи ще подкрепят Кобрата срещу Джошуа в Лондон

20 000 българи ще подкрепят Кобрата срещу Джошуа в Лондон
0

Над 2 пъти повече фенове ще има Антъни Джошуа

Кубрат Пулев ще излезе пред 20 000 българи в битката за световната титла по бокс за професионалисти в тежка категория (IBF) срещу Антъни Джошуа. Сблъсъкът ще се проведе на 20 юни на новия стадион на футболния клуб Тотнъм в Лондон. Капацитетът на съоръжението е 62 303 зрители.

„Преборихме се 35% от билетите да бъдат запазени за българи. Ще направим пакети, които ще включват самолетен билет, хотел и пропуск за самата среща. Те ще бъдат на различни и достъпни цени“ , разкри за „България Днес“ Ивайло Гоцев, който е мениджър на Кобрата.

Договорът за двубоя ще бъде подписан до броени дни. Ивайло Гоцев и останалата част от екипа на Пулев заминават в сряда за Лондон. Родният боксьор вече е получил договор за мача от Еди Хърн.

„Нашият адвокат Джон Уърт има няколко тънки детайла, които да се коригират в контракта, но в момента сме пред подписване. Много скоро ще обявим официално мача. Искаме всичко да е коректно. Преборихме се Кубрат сам да избере ръкавиците, с които да се бие. Имахме и претенции за размера на ринга. Няма да позволим никакви странични хитрости. Отиваме за битка, която да спечелим. Моята основна работа е преди мача. Представлявал съм седем боксьори, които са се били с Владимир Кличко, и знам какво трябва да се направи“ , добави Гоцев.

Следващата седмица се очаква контрактът за мача да бъде официално подписан. За целта Пулев вероятно ще пътува за Лондон, където ще бъде организирано и медийно събитие. По подобен начин протече подгряването на предишния мач с Джошуа през 2017-а, който пропадна в последния момент заради контузия на българина.