Начало Бокс Кобрата: Бих се изправил срещу Фюри или Уайлдър, след като победя Джошуа

Кобрата: Бих се изправил срещу Фюри или Уайлдър, след като победя Джошуа

Кобрата: Бих се изправил срещу Фюри или Уайлдър, след като победя Джошуа
0

Родният боксьор заяви, че силите между Фюри и Уайлдър са изравнени

Кубрат Пулев анализира втория сблъсък между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър, който ще се проведе в нощта между 22 и 23 февруари, и сподели дали има шанс да видим него в двубой с някой от тях.

С удоволствие бих се изправил срещу някой от тях, след като победя Джошуа. Смятам, че е

Снимка: БГНЕС

въпрос на време да се случи и съм готов. Ще бъде наистина велико да имам възможност да атакувам абсолютната световна титла. И двамата са много добри боксьори, много различни са като стилове. 50%-50% ми е мнението. Не мога да кажа дали някой изпъква. Силите са изравнени и е въпрос на момент, късмет, а и на воля“, сподели Пулев пред „Тема Спорт“.

В последния месец Боб Аръм няколко пъти заяви, че Кубрат ще нокаутира Джошуа и ще се бие с победителя от мача на Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри за абсолютната световна титла.

Родният боксьор изрази благодарността си и към Аръм. 88-годишният легендарен промоутър държи правата на българина за САЩ и води основната част от преговорите с Еди Хърн за сблъсъка с Антъни Джошуа. До снощи битката между двамата не бе потвърдена официално, но по думите на двамата агенти всичко вече е изяснено и подписването на договора е по-скоро формалност. Мачът трябва да се състои на 20 юни на стадиона на Тотнъм в Лондон.

Радвам се, че човек като Боб Аръм е до нас, най-големият промоутър в света на бокса. За нас той е огромна подкрепа. Екипът ни е много истински и силен. Искаме да побеждаваме заедно и ще го направим. Каузата ни е много голяма“, заяви Кобрата.

Партньорът на Кубрат в агенцията „Епик“ – Ивайло Гоцев, пък допълни, че в предстоящия мач е заложено всичко.

„Вложили сме целия си опит и умения. Не искаме да отидем на екскурзия и просто да участваме. Боб Аръм и Джон Уърт вършат невероятна работа. Моментът е сега. Боксът не е като футбола, да се срещаме по 3-4 пъти в годината. Много малко хора излизат да претендират за титлата, а още по-малко я печелят. Това не е ЦСКА – Левски, който се играе през три месеца. Това е целият спортен живот, който Кубрат е отдал, а и на семейството му. Това е мисия“, отсече Гоцев.

Източник: „Тема Спорт“