Начало Бокс Аръм: Фюри-Джошуа зависи от Уайлдър и Пулев

Аръм: Фюри-Джошуа зависи от Уайлдър и Пулев

Аръм: Фюри-Джошуа зависи от Уайлдър и Пулев
0

Боб Аръм, който е промоутър на Кубрат Пулев, заяви че евентуален сблъсък за обединение на световните титли в „тежка“ категория зависи от двамата от това дали двамата претенденти (Пулев и Уайлдър) биха се отказали от сблъсци с шампионите (Тайсън Фюри и Антъни Джошуа).

„Предполагам, че всичко е възможно, но Пулев има права. Той вече подписа договор. Уайлдър има договор да се бие отново с Фюри“ , заяви Аръм пред медиите отвъд океана, цитиран от fight-bg.com.

„Промоутър като мен, Еди Хърн или Франк Уорън никога няма да наруши сключен договор. Затова нека не спекулираме какво може да стане, а да спазим правата на всички. Дали е възможно Пулев и Уайлдър да отстъпят, за да оставят Фюри и Джошуа да се бият? Всичко е възможно, но зависи от тях“ , добави той.

Припомняме, че британският промоутър Еди Хърн иска да организира в края на годината обединителен двубой в „тежка“ категория между шампиона на IBF, IBO, WBA и WBO – Антъни Джошуа и този на WBC – Тайсън Фюри.

Хърн иска двубоят на Фюри и Джошуа да премине без защити на титлите на двамата, но това трудно би могло да стане.

Джошуа трябваше да защитава световните си титли на IBF, IBO, WBA и WBO срещу задължителния претендент на IBF – Кубрат Пулев на 20 юни в Лондон, но сблъсъкът бе пренасочен за 25 юли, а в последствие и отложен за неопределено време поради разрастващата се пандемия от коронавирус, обхванала цял свят.

Фюри от своя страна трябваше да се изправи за трети път срещу Дионтей Уайлдър на 18 юли, след като през февруари нокаутира „Бронзовия бомбардировач“, взимайки по този начин титлата на американеца, но двубоят бе отложен за края на октомври.

#ОтговорниВкъщи