Начало Бокс Аръм: Фюри-Джошуа зависи от Уайлдър и Пулев

Аръм: Фюри-Джошуа зависи от Уайлдър и Пулев

Аръм: Фюри-Джошуа зависи от Уайлдър и Пулев
0

Боб Аръм, който е промоутър на Кубрат Пулев, заяви че евентуален сблъсък за обединение на световните титли в „тежка“ категория зависи от двамата от това дали двамата претенденти (Пулев и Уайлдър) биха се отказали от сблъсци с шампионите (Тайсън Фюри и Антъни Джошуа).

„Предполагам, че всичко е възможно, но Пулев има права. Той вече подписа договор. Уайлдър има договор да се бие отново с Фюри“ , заяви Аръм пред медиите отвъд океана, цитиран от fight-bg.com.

„Промоутър като мен, Еди Хърн или Франк Уорън никога няма да наруши сключен договор. Затова нека не спекулираме какво може да стане, а да спазим правата на всички. Дали е възможно Пулев и Уайлдър да отстъпят, за да оставят Фюри и Джошуа да се бият? Всичко е възможно, но зависи от тях“ , добави той.

Припомняме, че британският промоутър Еди Хърн иска да организира в края на годината обединителен двубой в „тежка“ категория между шампиона на IBF, IBO, WBA и WBO – Антъни Джошуа и този на WBC – Тайсън Фюри.

Хърн иска двубоят на Фюри и Джошуа да премине без защити на титлите на двамата, но това трудно би могло да стане.

Джошуа трябваше да защитава световните си титли на IBF, IBO, WBA и WBO срещу задължителния претендент на IBF – Кубрат Пулев на 20 юни в Лондон, но сблъсъкът бе пренасочен за 25 юли, а в последствие и отложен за неопределено време поради разрастващата се пандемия от коронавирус, обхванала цял свят.

Фюри от своя страна трябваше да се изправи за трети път срещу Дионтей Уайлдър на 18 юли, след като през февруари нокаутира „Бронзовия бомбардировач“, взимайки по този начин титлата на американеца, но двубоят бе отложен за края на октомври.

#ОтговорниВкъщи

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".