Начало Други България обмисля домакинство на олимпийска квалификация

България обмисля домакинство на олимпийска квалификация

България обмисля домакинство на олимпийска квалификация
0

България обмисля вариант да домакинства на европейска олимпийска квалификация в таекуондото. Става дума за първенството, което трябваше да се проведе в Милано (Италия), но заради пандемията от коронавирус бе отложено.

„Сега обсъждаме вариант и тя да бъде проведена в България, призна президентът на Българска Таекуондо Федерация (WTF) в интервю за БНР.

Идеята е тази квалификация да бъде организирана след Световното първенство за младежи, на което сме домакин през есента. Шансовете това да се случи обаче са твърде минимални.

„След разговор с министър Кралев, решихме да не поемаме този риск заради нарастващата опасност от Covid-19“, посочва Бинев.

Родната федерация не се е отказала от провеждането и Мултиевропейското първенство между 4 и 7 юни. Освен това, страната ни ще приеме още едно важно събитие в календара на олимпийското таекуондо – Генералната асамблея на WTF.

„Виждате, че ние в доста по–скорошен план очакваме всичко това да приключи. Аз съм в непрекъснат контакт със световната федерация. Ако до есента света не се справи с този проблем, ние трябва да мислим не за състезания, а за оцеляването на човешкия род“, посочва президентът на Българска Таекуондо Федерация.

БФТ стартира инициатива в подкрепа на българските медици – България Он Еър

Публикувахте от Bulgarian Taekwondo Federation в Понеделник, 6 април 2020 г.