Начало Бокс Джошуа предизвика Фюри в сблъсък за абсолютната световна титла

Джошуа предизвика Фюри в сблъсък за абсолютната световна титла

Джошуа предизвика Фюри в сблъсък за абсолютната световна титла
0

Антъни Джошуа предизвика Тайсън Фюри да се бие с него в боксов сблъсък за абсолютната световна титла.

„Фюри не може да претендира, че е №1 в дивизията, докато не се срещнем на ринга. Така че, ела и се бий с мен“ , заяви Джошуа пред „Скай Спортс“, цитирани от sportal.bg.

„Аз съм единният шампион в тежка категория, той е шампионът на WBC. Какво ще докажем, ако аз и той се бием? Този мач има смисъл. Ще има една доминираща фигура в тежката дивизия, която ще притежава всички колани. Ще бъде безспорен шампион. Логично, за да се докажа като номер 1, аз трябва да се бия с Тайсън Фюри. А той трябва да се бие с Антъни Джошуа“ , добави „AJ“.

Припомняме, че следващият двубой на ринга за Антъни Джошуа трябва да бъде срещу Кубрат Пулев. „Кобрата“ е претендент номер 1 на IBF. Сблъсъкът трябваше да се състои на 20 юни на стадиона на футболния отбор Тотнъм, но бе отложен, заради пандемията от коронавирус. Новата дата – 25 юли, на която трябваше да се срещнат двамата на ринга, също пропадна и за момента не е ясно кога ще се състои сблъсъкът.

Фюри от своя страна трябва да се изправи за трети път срещу Дионтей Уайлдър. Срещата трябваше да се проведе на 18 юли, след като през февруари британецът нокаутира „Бронзовия бомбардировач“, взимайки по този начин титлата на американеца. Двубоят обаче бе отложен за края на октомври.

#ОтговорниВкъщи