Начало Бокс Кобрата: „Важно е съотношението на силите да е в моя полза, а не на парите“

Кобрата: „Важно е съотношението на силите да е в моя полза, а не на парите“

Кобрата: „Важно е съотношението на силите да е в моя полза, а не на парите“
0

Все още не е ясно къде ще се проведе сблъсъкът за световната титла в тежка категория (IBF)

Кубрат Пулев се подготвя усилено за предстоящата битка за световната титла срещу шампиона Антъни Джошуа. Родният боксьор тренира на високопланинската база Белмекен.

twitter.com

За мен е важно съотношението на силите да е в моя полза, а не съотношението на парите. Не обръщам внимание на такива неща, нито на приказките на Еди Хърн, че съм държал да се боксираме в Турция, защото съм щял да изкарам повече пари. Напротив, най-вероятно в Турция парите ще са по-малко“, сподели Пулев пред bTV.

Скоро стана ясно, че родния боксьор ще получи рекорден за него процент от битка за световна титла – 35 % срещу 65 за шампиона. Ясно е, че до 31 януари двете страни трябва да постигнат договореност за всички условия по организацията и провеждането на битката.

При условие, че това не се случи, ще се проведе наддаване за организиране на двубоя. Точно при такъв търг, сегашният мениджър на Кобрата – Ивайло Гоцев започна сътрудничеството си с родния боксьор.

Локации за провеждане на битката не липсват като от щаба на Антъни Джошуа искат събитието да се проведе в Лондон. Турция и Катар пък са предпочитаните дестинации от българска страна.