Ивайло Гоцев, който е мениджър на родния боксьор Кубрат Пулев, разкри пред ESPN, че много държави искат да организират двубоя на българина срещу Антъни Джошуа за световната титла в тежка категория на IBF.

Имаме много солидна оферта за мача на Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа. Уважаваме промоутъра на британеца Еди Хърн и затова следим как върши нещата си в Близкия Изток и търси място за двубоя. Всички се съгласихме да изберем най-доброто предложение за сблъсъка, което не изключва и Лондон, но трябва да се променят правилата заради пандемията. Засега не изглежда положително да го организираме в английската столица, както беше планирано. Ще изслушаме всички оферти, които идват от цял свят“ , разкри Гоцев.

Колаж: Sky sports

Той коментира и възможността мачът да се проведе в Хърватия.

Единственото желание на Джошуа е този двубой да се проведе във Великобритания, но аз не съм фен на мач пред празни трибуни. Дори да има малко фенове, ще трябва сериозно да обмислим такъв вариант. Има много държави, които искат да организират подобен двубой. Хърватия е тази, която подкрепя Кубрат“, добави още промоутърът.

За арена на двубоя в Хърватия се спряга древния римски амфитеатър – „Пула Арена“.

„Пула Арена е амфитеатър, който е построен по време на Римската империя. Има страхотна история и двамата ще се бият като истински гладиатори“, завърши Гоцев.

Припомняме, че Кубрат Пулев е номер 1 и задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF). Титлата държи Антъни Джошуа като двамата трябваше да се изправят един срещу друг. Двубоят беше насрочен да се състои за 20 юни на стадиона на футболния отбор Тотнъм, но бе отложен, заради пандемията от коронавирус. Новата дата – 25 юли, на която трябваше да се срещнат двамата на ринга, също пропадна и за момента не е ясно кога ще се състои сблъсъкът.

#ОтговорниВкъщи