Начало Бокс Местят Джошуа – Пулев извън Англия?
0

Местят Джошуа – Пулев извън Англия?

Местят Джошуа – Пулев извън Англия?
0

Ограниченията, която Британският боксов контролен борд възнамерява да наложи върху провеждането на двубои, е на път да пренесе сблъсъка между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа извън Англия.

Двамата трябва да се срещнат за поясите на британската суперзвезда, като първоначалната дата беше 20 юни на стадиона на футболния Тотнъм, но мачът беше отложен заради коронавируса. Сред многото мерки, които от Борда обявиха, е и това, че евентуалното завръщане на бокса на Острова се очаква през юли, като със сигурност гала-вечерите ще се провеждат пред празни трибуни.

Макар нееднократно Джошуа да заяви, че държи да се бие пред родна публика, Еди Хърн е склонен да не му угоди на това желание, за да може да има фенове по трибуните. Промоутърът обмисля внимателно следващия си ход, като не изключва дата в началото на есента в Близкия изток.

„Тези страни ще заработят нормално доста преди нашата или Америка. Ще бъдат ли готови Саудитска Арабия, Дубай или Абу Даби да приемат нещо толкова голямо през септември или октомври? Смятам, че 100% да. Ако не можем да вкараме хора на най-големите мачове, ще трябва да потърсим друго място за провеждането им. Искам ли наистина Ей Джей да се бие пред празни трибуни? Не, изобщо. Не. Той е дал много, що се отнася до публиката на двубоите. Ще направя всичко по силите си да не се наложи да се бие в празна зала. Но, ако всичко това продължи още 6 или 12 месеца, няма да имаме избор“, каза Еди Хърн пред Boxing Social.