Начало Бокс Хърн съветва Джошуа да не се бие през 2020 г.
0

Хърн съветва Джошуа да не се бие през 2020 г.

Хърн съветва Джошуа да не се бие през 2020 г.
0

Щабът на Антъни Джошуа го е посъветвал да не се боксира до края на годината заради разпространението на коронавируса.

Британският шампион трябва да защитава поясите си срещу Кубрат Пулев, който е официален претендент за титлата на IBF, а в плановете му влиза и мач за обединяване на всички отличия в тежката категория със сънародника му Тайсън Фюри. Хората от близкото обкръжение на Ей Джей обаче са на мнение, че тези мачове е по-добре да изчакат до 2021 г., когато се очаква пандемията да е отминала и всичко да е по-спокойно. Идеята за почивка до края на годината е на Бари Хърн – бащата на промоутъра Еди Хърн.

Колаж: Sky sports

Хърн старши призна, че е посъветвал звездата да мисли „в дългосрочен план“ и да не бърза да се качва на ринга в настоящата сложна ситуация.

„Говорих с Джошуа и му казах: „Слушай, как е животът ти? Доста е добре, нали? Здрав си, млад си, имаш купища пари в банката. Има ли значение дали ще се боксираш тази година? Или просто да изчакаме 2021 г.?“. Да мислим в перспектива. Хората умират, фалират, а ти си в добра форма. Не роня крокодилски сълзи, просто прави каквото трябва и ще действаме когато му дойде времето. Хубавото за феновете ще бъде, че ще има много добри мачове, защото ще има надпревара за ефирно време. Най-големите мачове ще получат това време и всички ще видят страхотно шоу по-рано от очакваното“, коментира Бари Хърн.