Начало Бокс Кобрата с рекорден процент от приходите при мач за световната титла

Кобрата с рекорден процент от приходите при мач за световната титла

Кобрата с рекорден процент от приходите при мач за световната титла
0

Пулев и Джошуа трябва да се разберат за двубоя до края на януари.

Кубрат Пулев ще получи рекорден за него процент от приходите при евентуален сблъсък за световната

титла в тежка категория, версия IBF. Международната боксова федерация повели приходите от сблъсъка между двамата да бъдат разпределени в съотношение 65% на 35%, в полза на актуалния в момента шампион – Антъни Джошуа, пишат от „България днес“.

twitter.com

„Имаме договорка с Еди Хърн да уточним всичко до 31 януари“ , обясни мениджърът на родния боксьор Ивайло Гоцев пред медията.

Lap.bg

„Всеки от нас полага усилия, за да подсигурим най-добри финансови условия за двамата боксьори. Еди Хърн работи в Саудитска Арабия, а аз в Турция. Моята работа е свършена“ , добави той от Истанбул.

„Имаме два варианта за дати – през май на стадиона на Бешикташ – „Водафон парк“. Съоръжението е подходящо за бокс. Нашата идея е мачът да се проведе в Турция. Никога досега подобна среща не е организирана на Балканите“ , разкри мениджърът.

„Разговорите, че Джошуа може да се договори с Усик, са спекулации. Украинецът има още един мач по договор с компанията на Хърн – „Мачрум“, и те ще се опитат да го задържат“,  обясни Гоцев слуховете, че британският шампион може да избяга от мач с Пулев.

Припомняме, че Кобрата получи 20 процента от общия хонорар при предишния мач за световната титла – този с Владимир Кличко, провел се през 2014-а година.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".