Начало Бокс Кубрат Пулев: Не бях депортиран, а телепортиран от самия себе си (ВИДЕО)

Кубрат Пулев: Не бях депортиран, а телепортиран от самия себе си (ВИДЕО)

Кубрат Пулев: Не бях депортиран, а телепортиран от самия себе си (ВИДЕО)
0

Боксьорът Кубрат Пулев се включи „на живо“ по Skype в предаването „Тази сутрин“ по BTV. Кобрата разкри, че не е бил допуснат да влезе в САЩ заради проблем с визата, който и местните власти не успели да уточнят. Претендентът за световната титла в тежка категория (IBF) отрече да е имало скандал и сподели, че е въпрос на време да получи нужните документи, за да боксира и пребивава в САЩ. В момента Пулев е в Берлин, където продължава подготовката си за дългоочаквания мач с Антъни Джошуа.

Беше ли щастлив и усмихнат на летището в Чикаго?

– На летището в Чикаго полицаите, служителите, всички бяха супер учтиви. Снимахме се. Даже се смяхме. Бях им доста интересен като личност и се бяха събрали всички.

Къде се намираш сега?

– В Берлин се намирам сега и тук се подготвям.

Беше ли депортиран от САЩ?

– Не бях депортиран, а телепортиран от самия себе си. Не виждам някакви притеснения или проблеми.

А проблем с визата имаше ли?

– Да. Имаше някакъв проблем с визата, който и те самите не успяха да уточнят. За мен всичко е ОК, така е трябвало да се случи. И Ванга е казала „Следвайте знаците“. Това е знак, че трябва да се подготвям в Европа по-концентрирано, а не в Щатите.

Беше ли тръгнал с виза, която е туристическа, но въпреки това да имаш и някаква търговска дейност в Щатите и заради това да си спрян?

– С тази виза B1/B2 си влизам всеки път в Щатите и няма проблем. Това е от поне 5 години. Не знам какво се случи. И те самите не са наясно, но както и да е. Моята виза е бизнес-туристическа, с която моите адвокати ми казаха, че имам право да се боксирам, да пребивавам в Щатите – всичко. Въпреки това, ние сме подали документи още миналата година, преди последния ми мач, за работна виза. Просто малко са се забавили.

Има ли вариант от тук нататък да бъдеш санкциониран за срок от 5 години. Имаше предположение от един адвокат, че може да не ти позволят да влизаш в САЩ. Какви са рисковете за твоята кариера в Щатите след този несполучлив опит да влезеш?

– Няма никакви рискове за моята кариера в Щатите. Всичко е перфектно, всичко е супер. Единственият враг на човека може да бъде той самият. Всички други могат да му помагат. Въпрос на време е да получа работната виза. Аз не съм казал, че отивам да работя. Аз тренирам и се подготвям там. Нито има мач. Но така са решили.

Успя ли да гледаш мача на Фюри и Уайлдър?

– Разбира се. Гледах го мача, след което отидох на ресторант и хапнах и така.

Снимка: БГНЕС

Това в Европа ли се случи?

– Не, не. Там в Щатите. Не съм го гледал „на живо“ мача, но го гледахме по телевизията.

Каква е оценката ти за мача?

– Беше интересен мач. Не, че Фюри беше толкова подготвен и добър, просто Уайлдър нещо му стана. Не беше на необходимото ниво. Може би заради дрехите, с които излезе на ринга. Той каза, че са тежали над 40 паунда и е възможно да е заради това. Малко недоглеждане на детайлите винаги може да изиграе лоша шега. Смятам, че не е само това. И психически не беше добре. Всичко е въпрос на момент. Вижте когато аз загубих от Кличко какъв ми беше моя момент.

Имаше ли фаворит в този мач между Уайлдър и Фюри?

Снимка: БГНЕС

– За мен нямаше. За мен беше 50 на 50. Предполагах, че Фюри ще победи, но не можех да кажа наистина.

Ще има ли следващ мач между тях двамата?

– Да. Ще има трети мач. Той ще бъде юли месец пак в Лас Вегас и именно заради това на Еди Хърн му пропада пъкления план да играе с победителят от тях двамата и да заобиколи мача с мене. Именно заради това, сега в момента пак сме на линия и организираме договора, който смятам, че ще бъде готов до 3-4 дена.

Ако пропадне третият сблъсък между Уайлдър и Фюри има ли шанс да пропадне и твоят с Джошуа?

– Не. Този мач няма да пропадне, защото те имат клауза в договора (Фюри и Уайлдър) за трети мач. И двамата имат интерес към това нещо и ще го направят този мач. Отделно ние с Тайсън Фюри сме при един и същ промоутър, който е Боб Аръм, с който разговаряхме и вчера, и оня ден, и днес ще говорим. Той решително каза, че те ще си направят трети мач и ние трябва да играем с Джошуа.

Еди Хърн заяви, че неговият клиент(Антъни Джошуа) ще нокаутира Кубрат Пулев и безпрепрятствено ще стигне до мач, най-вероятно срещу Фюри. Очакваш ли по този начин да приключи твоя мач с Антъни Джошуа?

То и аз си мисля, че някъде във Вселената има още една планета Земя, ама нали всичко това е хипотеза и

Колаж: Sky sports

теория на вероятностите. Смятам, че аз съм по-добрият, по-подготвеният, по-техничният, по-бързият, по-подживният и изобщо, аз съм българин. Ще го мачкам много, независимо къде. Понеже те имат много условия, казахме им, че ще се съобразим с техните условия, но и те трябва да се съобразят. Извоювахме и реферът на ринга да не бъде англичанин, а да е неутрален, което не е малко. Ние се съобразихме и с това да бъде в Англия мачът, защото тях ги е страх да излезат и да се бият на неутрална територия и именно заради това ще бъде там.

Имаш ли своя прогноза в кой рунд можеш да нокаутираш Джошуа?

– Това не мога да кажа. Ако можех, може би щях да бъда Господ. За съжаление аз съм просто един човек.

Предстои ли ти завръщане в България?

– Може и да дойда за няколко дни в България, но като цяло се подготвям тук (Берлин).

В Америка от тук нататък как ще посещаваш? Ако решиш да го направиш като турист ще можеш ли да го направиш?

– Разбира се. С желание и с пари. Трябва да си платя билета и да отида.

Пожелавам ти успех и дано да се случи мачът с Джошуа.

– Ще се случи и ще победя. Усещам го.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".