Начало ММА Мечтата за боксов мач провалила Камару Усман
0

Мечтата за боксов мач провалила Камару Усман

Мечтата за боксов мач провалила Камару Усман
0

Камару Усман загуби от Леон Едуардс, защото отдаде твърде много внимание на желанието си да стане боксьор и забрави, че се бие по правилата на ММА. Това мнение изрази легендарния специалист Теди Атлас. Според него, именно разсейването на „Нигерийския кошмар“ е причината той да загуби от Леон Едуардс на UFC 278.

Камару бе нокаутиран минута преди финалния гонг и така сдаде пояса в полусредна категория. Той пропусна брутален хайкик в главата от страна на британеца и регистрира първата си загуба след 15 поредни победи!

Според Атлас, амбицията на Усман да се докаже като боксьор и да победи действащия шампион Канело Алварес е довела и до загубата на концентрация в дадения момент. „Когато Леон го залъга с левия прав, Камару тръгна да избягва удара, мърдайки главата си надясно. Но забрави, че това не е бокс, а ММА и при подобна ситуация може да последва ритник. Точно това се и случи“, анализира нокаута Атлас.

Той е убеден, че Усман е подходил високомерно, а мечтата му да стане шампион и на боксовия ринг го е провалила. „Той бе твърде уверен. Когато това се случи, обикновено допускаш твърде много пропуски в подготовката. Успехът му се отрази. Постоянните приказки за мач с Канело, също. Разбира се, не подценявам и ударът на Едуардс, който бе великолепен. Но нямаше да се стигне до него, ако Камару не мислеше повече за Алварес, отколкото за мача“, констатира още Теди Атлас.

тагове: