Начало Бокс Еди Хърн: Холи Холм е потенциален съперник за Кейти Тейлър

Еди Хърн: Холи Холм е потенциален съперник за Кейти Тейлър

Еди Хърн: Холи Холм е потенциален съперник за Кейти Тейлър
0

Боксовият мениджър Еди Хърн не изключва възможността Холи Холм да се бие срещу Кейти Тейлър за безспорните титли на ирландката в леката категория. Тейлър успешно ги защити срещу Аманда Серано в исторически женски двубой, а бившата шампионка в UFC е готова да се завърне отново на ринга, ако получи шанс за подобен мач.

„Претенциите на лагера на Аманда Серано за реванш са прекалено сериозни за да се пренебрегнат“ заяви Хърн. „В бокса обаче всичко е възможно. Това е първата опция, която се обсъжда, защото ще е най-голямата битка за двете. Изключвайки Серано за реванш, пред Кейти няма много опции. Холи Холм определено може да се боксира и евентуален мач между двете ще отговори подобаващо на интереса от събота. Също така знаем, че хора от лагера на Тейлър са влезли във връзка с Холм.“

Самата Холи Холм говори чрез видео връзка в предаването на Халуани малко след Еди Хърн и сподели, че в момента наистина мисли за мач с Тейлър.

Отдавна не съм отдавала внимание на боксовата си кариера. В един момент бях сигурна, че никога няма да се боксирам, но сега не е така. Мачът с Тейлър е наистина интригуващ за мен. Съсредоточена съм в подготовката си за предстоящата ми битка в UFC на 21 май, но винаги съм твърдяла, че трябва да имаш краткосрочни и дългосрочни планове и мечти. Краткосрочната ми цел е да спечеля отново титла в UFC, а след това бих се върнала на ринга.“

На въпрос от Халуани кое я мотивира повече – златото на UFC или титлите на Тейлър Холм отговори:

Най-много ме мотивира да държа титлите едновременно! Златото на UFC на едното ми рамо и боксовия колан на другото!“

Припомняме, че Холи Холм печели титли в три боксови категории и ги защитава впечатляващите 18 пъти. Записва 33 победи и 2 загуби. Единственият атлет, печелил както световна боксова титла, така и пояса на UFC. Отличена за боксьорка на годината от списание RING за 2005 и 2006г. Престижният сайт BoxRec я поставя под №2 на най-добрите женски бокьори, а тази година тя ще бъде представена в боксовата Зала на славата.

Американката вече няма какво да доказва на света, но изправяйки се в евентуален сблъсък с Тейлър, независимо от резултата, ще изпише името си в историята на бойните спортове със златни букви.