Начало Бокс Боксова звезда сравни Конър с Мохамед Али
0

Боксова звезда сравни Конър с Мохамед Али

Боксова звезда сравни Конър с Мохамед Али
0

Конър Макгрегър означава за UFC това, което представлява Мохамед Али за бокса. Това сравнение направи световната шампионка в лека категория на професионалния ринг Кейти Тейлър (20-0).

Ирландката, която освен всичко друго е и олимпийски златен медалист от Лондон 2012, 5-кратен световен и 6-кратен европейски шампион при аматьорите, изглежда цени много високо своя сънародник. И това не е случайно, предвид че „Ноториъс“ е първият в историята на UFC, който държа едновременно световни пояси в две различни категории.

Конър е невероятен спортист и страхотен бизнесмен. Това, което е направил за спорта и за UFC е просто изумително, а не смятам, че е ценен толкова, колкото би трябвало, дори тук, в Ирландия. За мен той е Мохамед Али на UFC“, констатира Тейлър.

Тя допълва, че Макгрегър винаги се е отнасял с огромно уважение към нея и го счита за феноменален. „Той е глобална суперзвезда. Конър е бил джентълмен при всяка наша среща. Подкрепял ме е, но най-важното в случая е, че той изведе UFC до съвсем друго ниво“, каза още 35-годишната Тейлър.

Конър се очаква да направи завръщане през пролетта на 2022 година. Той все още се възстановява от счупването на левия глезен в битката с Дъстин Порие през лятото. И макар да допусна две поредни загуби от „Диаманта“, Макгрегър е считан от мнозина за фаворит да отнеме световната титла в лека категория от Чарлс Оливейра при уреждане на мач между тях.