Начало Бокс Стрийминг платформата DAZN се срина за галата между Антъни Джошуа и Робърт Хелениус

Стрийминг платформата DAZN се срина за галата между Антъни Джошуа и Робърт Хелениус

Стрийминг платформата DAZN се срина за галата между Антъни Джошуа и Робърт Хелениус
0

Една от най-големите спортни стрийминг платформи в света – DAZN, се срина днес по време на излъчването на боксовата галавечер в Лондон за боя между Антъни Джошуа и Робърт Хелениус.

Милиони абонати по целия свят останаха разочаровани, като потърсиха сметка от медията на всичките ѝ платформи. Съпорт каналът ѝ дори бе препълнен в минутите след инцидента и дори в пика имаше по над 1000 потребители, чакащи на опашката за връзка с техническата поддръжка.

Временно бе намерено решение на проблема, чрез линк в Google към въпросния стрийм, но току преди боя между Дерек Чисора и Джералд Уошингтън живото предаване пусна запис от битката между Кати Тейлър и Аманда Серано в Ню Йорк през 2022 г.

Опитахме да се свържем с DAZN, за да получим повече информация за техническия срив, но все още нямаме отговор от компанията.

Припомняме, че стрийминг платформата се индексира в България през декември 2020 г. за боя на Кубрат Пулев с Антъни Джошуа. В рамките на последвалите две години половина българските зрители получиха достъп до куп боксови събития, MMA, рали, женски футбол и американски футбол. В световен мащаб DAZN се радва на повече от 15 млн. абонати и според прогнозите в рамките на 10 години може да застигне ESPN в надпреварата за лидерската позиция по излъчване на бойни спортове в света.

Обновяване: Стриймът бе възстановен в средата на предпоследната битка между Дерек Чисора и Джералд Уошингтън към 00:30 часа българско време.

тагове: