Начало Бокс Тервел Пулев в компанията на Христо Стоичков: Усик е един от най-великите за всички времена

Тервел Пулев в компанията на Христо Стоичков: Усик е един от най-великите за всички времена

Тервел Пулев в компанията на Христо Стоичков: Усик е един от най-великите за всички времена
0

Тервел Пулев (19:1) сподели в социалните мрежи, че е изгледал битката между Олександър Усик (22:0) и Тайсън Фюри (34:1:1) този уикенд в компанията на Христо Стоичков.

Той припомни, че прогнозата му за този мегасблъсък се е сбъднала, тъй като през 2012 г. двамата имаха възможност да премерят сили на Олимпийските игри в Лондон в полуфиналите, когато украинецът се добра до финала и се окичи със златото.

След абсолютната доминация на долната категория (събра всички пояси), украинецът успя да направи същото и в горната супертежка. Фюри изказа мнение след мача, че Усик е бил предпочетен от съдиите поради политическата обстановка с войната в Украйна, но аз не смятам така. Украинецът взе заслужено победата, даже съдията, който даде победа на Фюри, не знам дали е гледал същия мач. За мен е чест, че съм кръстосвал ръкавици с един от най-великите боксьори за всички времена“, гласи част от съобщението на Тервел във Facebook.

41-годишният българин междувременно продължава да следва своите цели в полутежка категория при професионалистите, където BoxRec го класира под №34 в дивизията след успеха над Роли Ламбер (16:3:1) в София през март.