Начало Бокс Хавиер Ибаниес със суперлативи за националите в Киелце
0

Хавиер Ибаниес със суперлативи за националите в Киелце

Хавиер Ибаниес със суперлативи за националите в Киелце
0

Хавиер Ибаниес поздрави българските боксьори за представянето им на Световното първенство за младежи и девойки в Киелце, Полша. Кубинският състезател, който е част от националния ни отбор, бе провъзгласен за посланик на шампионата на планетата. Той получи тази чест от АИБА и в тази си роля следи внимателно случващото се в Киелце. Преди полуфиналните срещи България си гарантира два медала. Бронз след контузията на лявата ръка спечели Уилиам Чолово (75 кг), а Радослав Росенов (60 кг) има шанс да се класира за финал.

Страхотно! И Росенов с медал от Световното

„Следя внимателно повечето мачове, когато имам тази възможност, защото все пак и аз съм на подготовка. Но когато имам време, задължително гледам талантите на бъдещето в Киелце. Много съм щастлив от показаното от младите българи, в лицето на Радослав Росенов и Уилиам Чолов. Направиха отлични мачове и заслужено са сред медалистите. На тази фаза няма случайни боксьори, това все пак е световно първенство. Съжалявам за пораженията на останалите ми съотборници. Смятам че и Ясен Радев и Красимир Джуров също можеха да са сред медалистите. Но силите на такъв турнир са много изравнени и съвсем малко може да наклони везните в една, или друга посока”, коментира Ибаниес.

Хавиер Ибаниес се изказа ласкаво за родното представяне на Световното. Снимки: БФ БОКС

Кубинецът ще пътува в сряда, 21 април за Киелце, за да изгледа на живо финалите на Световното. Той отново говори и за възможността да е посланик на първенството. „Вълнувам се като гледам мачовете, защото се връщам назад във времето. За мен е чест, че ми оказаха тази възможност да съм посланик. Спечелената титла преди 7 години ми отвори вратите към големия бокс. Но за да се случи това, трябва много постоянство, упоритост и труд. Младите трябва да са наясно, че само така ще успеят. Хубавите им резултати в Полша не са гаранция за добро бъдеще. Те са предпоставка за такова, но само от тях зависи да развият кариерите си. Трябва много да го искат, за да успеят”, каза още националът ни при 57-килограмовите при мъжете.