Начало Бокс Ясен Радев започва пръв от нашите атаката на медалите на световното в Полша
0

Ясен Радев започва пръв от нашите атаката на медалите на световното в Полша

Ясен Радев започва пръв от нашите атаката на медалите на световното в Полша
0

Европейският шампион Ясен Радев ще стартира пръв от българските таланти на световното първенство за младежи и девойки в Киелце, Полша. Той ще има възможността да открие програмата на нашите днес, като това ще се случи в мач №4 от следобедната сесия. Радев ще се изправи срещу индиеца Викаш в категория до 52 килограма. Програмата започва от 15:00 часа българско време, което означава, че срещата на ринг В ще бъде около 15:45 часа.

Уилиам Чолов представи България по време на церемонията по откриване на световното първенство Снимка: АИБА

Два мача по-късно, в категория до 64 килограма, Красимир Джуров също ще започне участието си на световното първенство. Европейският първенец ще срещне представителя на Молдова Стефан Возняковски. На ринг А, в последния двубой от следобедната програма, Георги Стоев (91 кг) ще боксира с Вишал Гупта (Индия). Във вечерната сесия ще има още един мач с българско участие. Единствената ни представителка при девойките – Ана-Мария Дялова (57 кг) ще се изправи срещу тайландката Панида Кавканхун във втория двубой на ринг В, като сесията там започва в 19:00 часа.

Останалите български боксьори – Радослав Росенов (60), Уилиам Чолов (75) и Златин Илчев (+91) ще стартират своето участие в следващите дни. На първенството на планетата са записани общо 414 боксьори от 52 държави. Мачовете могат да се гледат пряко на Youtube канала на АИБА.

https://www.youtube.com/watch?v=DO-cdMdlMjE

https://www.youtube.com/watch?v=z_sxK07Wld0