Начало Бокс Боксьорите се хвърлят за 7 медала от световното в Полша
0

Боксьорите се хвърлят за 7 медала от световното в Полша

Боксьорите се хвърлят за 7 медала от световното в Полша
0

Талантите ни от националния отбор по бокс за младежи и девойки ще атакуват 7 медала от световното първенство в Киелце, Полша. Точно толкова са и записаните от българска страна за участие в турнира, който започва в понеделник, 12 април. Тогава ще се проведе жребият, а началото на мачовете е във вторник.

За отличия при младежите ще се сбият европейски златни медалисти и призьори, в лицето на Ясен Радев (52 кг), Радослав Росенов (60 кг), Красимир Джуров (64 кг), Уилиам Чолов (75 кг), Георги Стоев (91 кг) и Златин Илчев (+91 кг).  Те са водени от старши треньора Борислав Бояжджиев и неговите помощници Младен Сталев и Пейчо Багдатов. На ринга в Полша ще се качи и Ана-Мария Дялова (57 кг) при девойките. Тя ще бъде с личния й треньор Светлана Каменова. Отборът ще отпътува за Полша в събота рано сутринта с микробус.

Уилиам Чолов е един от националите, от когото ще се очаква златен медал в Полша Снимки БФ БОКС

„Пуснахме всички необходими тестове, включително и PCR, като всички са негативни. Затова изчакахме и до последно, за да обявим състава, за да не стане проблем накрая. Решихме да пътуваме по този начин, защото е по-сигурно. В последните седмици постоянно има нови изисквания около полетите, така че преценихме, че това е най-добрият вариант. Разстоянието не е толкова голямо – 1200 километра е до Киелце. Затова тръгваме в събота сутринта, ще имаме възможност да се настаним, в неделя да починем, след което в понеделник са проверката на документи и жребият. Мачовете започват на 13-ти, така че имаме достатъчно време”, коментира ситуацията Борислав Бояджиев.

Той още веднъж изтъкна, че очаква медали и от шестимата боксьори, които ще пътуват за световното първенство. „Момчетата се чувстват много добре, във форма са и от това, което виждам, съм много доволен. За мен е важно да играят добре, да натрупат опит, но и да вземат максимален брой медали. Но това е световно първенство, конкуренцията е много голяма. Хубавото е, че нашите момчета вече са доказани, със златни медали от европейски първенства. Очакванията са високи, защото постиженията им са такива. Не виждам причина да отстъпваме от позициите си”, каза още Бояджиев.

Светлана Каменова пък очаква Ана-Мария Дялова също да се намеси в борбата за отличията. „Подготовката започна още през декември с националния отбор на жените. Тогава Ангел Ангелов и Фикрет Ереджебов я повикаха за спаринги, след което тя дебютира и на републиканското за жени при 57-килограма, като зае второ място. Преценихме, че това ще бъде нейната категория. Вярвам, че ще се сбие за медалите. Реално гледаме към 3-8 място. С малко късмет може и още по-нагоре”, каза Каменова.