Начало Бокс Шели Финкел обсъди бъдещето на Уайлдър
0

Шели Финкел обсъди бъдещето на Уайлдър

Шели Финкел обсъди бъдещето на Уайлдър
0

Съобщения в социалните мрежи, че Дионтей Уайлдър (42-1-1) ще се оттегли от бокса, ако не успее да уреди трети мач с Тайсън Фюри (30-0-1) до края на годината, разбуниха духовете. Според различни информации, „Бронзовия бомбардировач” е взел решение да спре със спорта, а единственият вариант да не го прави, е възможността да си върне световната титла на WBC в тежка категория от „Краля на циганите”.

Мениджърът на 35-годишният американец – Шели Финкел обаче опроверга тези твърдения. Той е заявил, че Уайлдър ще се върне на ринга тази година, но това няма да бъде срещу Фюри. Пред WBN агентът е потвърдил, че вече се водят усилени преговори за първия мач на Дионтей от тежката загуба, която претърпя през февруари миналата година.

Всички се питат дали ще видят Уайлдър отново на ринга след боя, който отнесе от Фюри преди 14 месеца

„Уайлдър планира да си върне титлата. Той не се е отказал от бокса и продължава да обича този спорт. Дионтей все още има много, какво да предложи. Освен това, той не изключва и опцията да свали категорията и да стане шампион в полутежка. Опциите пред него са свързани и с мач с Анди Руис-младши (33-2), който би генерирал огромни приходи”, споделил Финкел пред WBN.

Очаква се Уайлдър отново да се върне на сцената, като се появи за мача именно на Руис срещу Крис Ареола (38-6-1). Бившият световен шампион на WBA, WBO, IBF и IBO ще боксира с „Кошмара” на 1 май в Карсън, САЩ. Финкел е загатнал, че преди да уреди битка на „Бронзовия бомбардировач” с „Унищожителя”, той може да направи един подгряващ двубой, а вариантите пред него са Чарлз Мартин (28-2-1), Роберт Хелениус (30-3) или Адам Ковнацки (20-1). При положение, че запише победа, то това ще отвори вратите към сериозни постъпления от битка с Руис в края на годината.