Начало Бокс Завръщането на краля

Завръщането на краля

Завръщането на краля
0

Тази вечер Антъни Джошуа и Анди Руис-младши ще определят световния шампион по бокс в тежка категория. Заложени са коланите в цели четири версии. Британецът беше шокиран в първата среща преди половин година, допускайки дебютна загуба при професионалистите.

Роденият в САЩ мексиканец отнесе Ей Джей и създаде мита за „дебелото момче“.

Руис започна да подскача като пинг-понг топче по ринга, секунди след като прати за четвърти път Джошуа на земята. Определихме мача като „Изненадата на века“. У нас се появиха шеги, че дюнерджия е победил бодибилдър и тн.

Снимка: БТА

Но всичко това е история.

В момента Джошуа се е прицелил към жертвата си. Тя го настъпи и нарани, а ранен звярът хапе най-жестоко. Готов е да я разкъса. До тази година Антъни прегази абсолютно всичко, което се изпречи на пътя му. През лятото поради незнайни причини показа 1/10 от възможностите си – в два мача прошка няма да има. Загубата ще тежи завинаги във визитката на Ей Джей, но му се отдава идеална възможност за отмъщение.

Анди Руис е чудесен боксьор, но ако Джарел Милър не беше хванат с допинг, малцина щяха да го разпознават.

Антъни Джошуа е кралят при най-тежките, заедно с Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри. Тримата вдъхновяват милиони деца по света да се захванат с бокс. Те са големите шампиони на нашето време… технически в момента Джошуа и Фюри не са, но не след дълго това ще се промени.

Снимка: БТА

Ей Джей превъзхожда съперника си в почти всеки един показател.

Приключва 91% от мачовете си с нокаут, с олимпийска титла зад гърба си и бляскава професионална кариера. Знаменити победи над Владимир Кличко, Джоузеф Паркър, Дилиън Уайт, Александър Поветкин, Карлос Такам, Доминик Бризийл и др. Мексиканецът се бие предимно с по-непретенциозни съперници, преди да бъде извикан на пожар и да шокира света с един късметлийски удар. Фактита са такива, а за „бързите ръце“, „инстинкта на хищник“ и „желязната брадичка“, четем цяла седмица.

Анди Руис-младши сбъдна мечтата си, беше световен шампион. Порадва се няколко месеца на поясите, а сега „Краля“ се завръща!

twitter.com
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.