Начало Бокс България стартира с 8 боксьори на турнира “Емил Жечев“ (ВИДЕО)

България стартира с 8 боксьори на турнира “Емил Жечев“ (ВИДЕО)

България стартира с 8 боксьори на турнира “Емил Жечев“ (ВИДЕО)
0

С осем боксьори ще участва младежкият национален отбор на България по бокс на започналия днес мемориален турнир „Емил Жечев“. Надпреварата е в София и ще продължи до края на седмицата. Заявки има от 7 страни, като броят на състезателите надвишава 50. Заради пандемията много от традиционните умастници не пристигнаха.

„Заради пандемията тази година турнирът няма да бъде на обичайното си ниво. В последния момент се отказаха отборите на Бразилия, САЩ и Узбекистан, което ни накара заедно с ръководството на БФ Бокс да пуснен по-широк брой български състезатели“, коментира специално за boec.BG селекционерът на младежите ни Борислав Бояджиев.

Това е петото издание на Мемориал „Емил Жечев“, като традицията бе нарушена единствено миналата година заради локдауна и пандемията от COVID-19.

В състава на Бояджиев са включени 8 родни боксьори или всичките, които изкараха подготвителен лагер в Нови извор през януари – Ясен Радев и Карлос Николов (52 кг), Радослав Росенов (60 кг), Румен Руменов (69 кг), Уилям Чолов и Стелиан Страхилов (75 кг), Йоан Асенов и Людмил Неделчев (81 кг).

„Очаквам да видя към петте титуляра, които ще пътуват за Световното първенство в Полша през април, да видя поне още един-двама, които заслужавад да заминат и да участват в такъв голям турнир, за да трупат опит за бъдеще“, добави Бояджиев.

Схеми на турнира: ТУК.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.