Начало Бокс Контузия извади Чолов от полуфиналите (СНИМКА)
0

Контузия извади Чолов от полуфиналите (СНИМКА)

Контузия извади Чолов от полуфиналите (СНИМКА)
0

Големият фаворит за златния медал от Световното първенство по бокс за младежи и девойки в Киелце – Уилиам Чолов, е контузен. Неприятната новина долетя от Полша днес. За съжаление родният суперталант няма да може да вземе участие в полуфиналната среща с украинеца Иля Тохобицки, когото победи по категоричен начин на „Адриатическа перла” през миналия месец.

Европейският ни шампион при 75-килограмовите е получил травма на водещата си лява ръка. Той е преминал медицински прегледи и му е направена рентгенова снимка днес по обед. Резултатите са потвърдили, че контузията няма да му позволи да се качи на ринга.

От щаба на националния ни отбор прецениха, че няма да рискуват здравето на таланта. При това положение Чолов ще остане с бронзов медал от Световното първенство.

Борислав Бояджиев заяви от Киелце, че е горд от мъжеството, което талантът е показал, тъй като Уилиам е получил травмата още по време на срещата с индиеца Маниш, когото победи на четвъртфиналната фаза, но въпреки ситуацията е успял да доиграе сблъсъка.

Така България остана с един участник на Световното първенство. По-късно тази вечер Радослав Росенов ще се боксира за финал при 60-килограмовите с японеца Цуцуми. Мачът е от 19:45 часа.