Начало Бокс Росенов прегази латвиец на световното
0

Росенов прегази латвиец на световното

Росенов прегази латвиец на световното
0

Радослав Росенов разби латвиеца Максимс Голубовскис и донесе втора победа за България на световното първенство по бокс за младежи и девойки в Киелце, Полша. Европейският шампион при 60-килограмовите дебютира по перфектен начин, като отказа съпротивата на съперника си, който освен №1 в родината си на бокс, се оказа и шампион по шах. Очевидно ръкавиците не са му по-силния спорт, защото двубоят премина с явно превъзходство на родния талант, като напълно заслужено бе спрян в средата на третия рунд.

Още от самото начало на срещата си пролича разликата в класите. Росенов работеше отлично с комбинации в тялото, а при опитите на латвиеца да нанесе удари в главата, беше перфектно контриран, което доведе и до разкървавяване на неговия нос. Не случайно, въпреки липсата на нокдаун, трима от съдиите дадоха 10:8 оценки в полза на българина. Той продължи да доминира в същия стил и в оставащите два рунда, със самочувствие избягваше редките опити на Голубовскис да му отговори, като с представянето си Росенов направи сериозна заявка за медалите в Полша.

Следващият съперник на родния национал по пътя към отличията ще бъде Салвадор Флорес Луке (Испания). Мачът е предвиден за 18 април.

В петък ще има три мача с българско участие на световното първенство. Дебют ще запишат Уилиам Чолов (75) и Златин Илчев (+91). Чолов ще се изправи в първия кръг срещу Джафар Хейдарли (Азербайджан), докато Илчев ще боксира директно във втория кръг с Иван Онишченко от Русия. За своя втори мач на ринга ще излезе и Красимир Джуров (64), който ще срещне шотландеца Колин Керни.