Начало Бокс Перфектен Джуров с победа на световното
0

Перфектен Джуров с победа на световното

Перфектен Джуров с победа на световното
0

Красимир Джуров си проправи път към втория кръг на световното първенство по бокс за младежи и девойки в Киелце, Полша. В категория до 64 килограма родният европейски първенец показа стойностен бокс, движеше се много добре по ринга и с премерени действия отказа съпротивата на молдовеца Стефан Возняковски. Той бе посочен за победител с 5:0, въпреки че в началото дикторът в залата се обърка, съобщавайки името на съперника му.

Джуров започна много уверено и с перфектно пласирани комбинации от ляв и десен прав доминираше в първия рунд. Противникът му опита да промени това, като търсеше по-мощни удари във втората част. Те обаче бяха умело контрирани от българина, който продължи да увеличава дистанцията, като успя да вземе и центъра на ринга. Ключови се оказаха последните секунди, когато Красимир пласира перфектни контри и затвърди предимството си. В самия край на мача българинът още по-убедително контролираше действията на ринга и напълно заслужено се поздрави с победата с 5:0 гласа.

Във втория кръг Джуров ще се изправи срещу шотландеца Колин Керни, който почиваше на старта. Мачът е във вечерната сесия на 16 април, петък.