Начало Бокс Малшанс за Ясен Радев на световното в Полша
0

Малшанс за Ясен Радев на световното в Полша

Малшанс за Ясен Радев на световното в Полша
0

Ясен Радев допусна драматично поражение на старта на световното първенство по бокс за младежи и девойки в Киелце, Полша. Европейският шампион отстъпи в много здрав и оспорван двубой на представителя на Индия – Викаш в категория до 52 килограма.

Българският талант даде всичко от себе си, като започна отлично срещата. Той доминираше в първия рунд, който спечели категорично с 4:1 съдийски гласа. В последствие обаче Радев трудно се справяше с преодоляването на дистанцията, като допусна и някои неточности, които позволиха на индиеца да повярва, че може да измъкне победата. Нашият боксьор трябваше да компенсира известното ръстово предимство на съперника си, като търсеше влизанията в къса дистанция с десния си прав. За съжаление, в самия край на двубоя Викаш успя да убеди съдиите, че заслужава повече победата, вкарвайки няколко много точни леви и десни прави, за да може да се поздрави с успеха.

Световното първенство за българския тим продължава. Още шестима наши боксьори ще се опитат да атакуват медалите в Киелце.