Начало Видео Бременна в осмия месец взе злато на таекуондо турнир (ВИДЕО)

Бременна в осмия месец взе злато на таекуондо турнир (ВИДЕО)

Бременна в осмия месец взе злато на таекуондо турнир (ВИДЕО)
0

„Просто исках да участвам на състезанието и да покажа страстта си към спорта“.

Така коментира участието си на Националния спортен фестивал в Нигерия таекуондистката Аминат Идреес. Нигерийката прикова много погледи върху себе си, печелейки три медала от състезанието, което се проведе гр. Бенин в началото на месеца.

Всичко това едва ли щеше да бъде някаква новина, ако Аминат не беше бременна в осмия месец.

Въпреки напредналия етап от бременността си, състезателката спечели злато в стил пумсе (двойки), сребро в отборното пумсе и бронз в индивидуалното пумсе. Тази дисциплината, разбира се, е безконтактна, въпреки че имитира атакуващи и защитни техники.

Успехите на Идреес са достойни за възхищение, макар и състезателката да разказва пред ESPN, че е получила и доста негативни коментари.

„Всичкият този шум е голяма изненада за мен“, заяви пред авторитетната американска медия тя.

„Решението да участвам не беше взето еднолично. Първо го дискутирах с мъжа ми, след това и с медицински лица, а после и с местната федерация по таекуондо.

„Никога не съм се съмнявала, че мога да го направя. Треньорите ми вярваха в мен точно толкова, колкото и аз самата. Бях подготвена и психически, и физически. Самото състезание бе с продължителност два часа, което е горе долу колкото обикновената ми тренировка“, допълва медалистката.

Идреес споделя, че се занимава с таекуондо от 18 години и че организаторите едва ли биха я допуснали, ако не е имала такъв опит зад гърба си.