Начало Бокс България тръгва за 6 медала от Световното по бокс за младежи

България тръгва за 6 медала от Световното по бокс за младежи

България тръгва за 6 медала от Световното по бокс за младежи
0

„Готвим се за 6 медала от световното в Полша“, обяви селекционерът на младежкия национален отбор по бокс Борислав Бояджиев. Тимът продължава своята подготовка за шампионата на планетата, който ще се проведе в Киелце, Полша. Надпреварата стартира на 10-ти април и ще продължи до 24-ти.

От вторник младежите започват спаринги и съвместни тренировки с мъжкия ни представителен тим. Те ще продължат до заминаването на отбора. Бояджиев е имал други планове, но заради пандемията те са се провалили.

„Имахме идея да направим лагер

в чужбина, като имахме уговорка с федерациите на Молдова, Румъния и Куба за турнир в Молдова от 24-ти март. За съжаление, кубинците изпратиха писмо, че няма да напускат страната до световното първенство заради мерките, които са навсякъде в Европа. Същото направиха и румънците, така че няма смисъл да пътуваме до Молдова, два дни да губим в път. По-добре да останем тук. Така сега ще направим подготовка в София и спаринги с мъжете“, посочи треньорът.

Полското правителство разреши провеждането на световното по бокс

Специалистът допълни, че прави тренировъчни сесии от 12 и от 17 часа, когато ще са и сесиите на световното първенство, за да могат момчетата да се адаптират по-лесно и бързо.

„Вярвам, че всеки от нашите боксьори има възможност да спечели отличие, дори и титла от първенството”, каза още Бояджиев. Очаква се той да обяви списъка с имената на участващите родни таланти през следващата седмица.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.