Начало Бокс Натоварена седмица за националните ни гарнитури в бокса

Натоварена седмица за националните ни гарнитури в бокса

Натоварена седмица за националните ни гарнитури в бокса
0

Националните ни отбори по бокс за жени и за младежи ще имат тежка седмица.

Женският отбор на България по бокс започна подготвителен лагер на Дианабад. Той ще бъде генерална репетиция преди 6-ия международен турнир „Балкан“.

Надпреварата ще се проведе от 19 до 26 октомври в Ботевград.

Треньорите Ангел Ангелов, Фикрет Ереджебов и Петър Лесов са повикали най-добрите ни състезателки.

Междувременно младежките ни национали заминаха за сръбския град Суботица, където ще вземат участие в 38-ото издание на турнира „Златна ръкавица“.

От днес пък Плевен е домакин на държавното първенство по бокс за ученици. Над 200 деца от 43 клуба от цялата страна ще вземат участие в надпреварата. Състезанието е под надслова „С боксови ръкавици срещу коронавирус“.

„Целта ни е да покажем, че спортът е здраве и че боксът обединява. Във времена на пандемия е важно да бъдем заедно и да останем здрави. Спортът е начинът да го направим и тези прекрасни деца го показват, като символично вдигат юмруци срещу коронавируса“, заяви Красимир Инински, който е президент на Българска федерация по бокс и заместник-председател на Българския олимпийски комитет.

Шампионатът се провежда при спазване на всички разпоредби на Министерството на здравеопазването. Надпреварата ще продължи до събота.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.