Начало Бокс Натоварена седмица за националните ни гарнитури в бокса

Натоварена седмица за националните ни гарнитури в бокса

Натоварена седмица за националните ни гарнитури в бокса
0

Националните ни отбори по бокс за жени и за младежи ще имат тежка седмица.

Женският отбор на България по бокс започна подготвителен лагер на Дианабад. Той ще бъде генерална репетиция преди 6-ия международен турнир „Балкан“.

Надпреварата ще се проведе от 19 до 26 октомври в Ботевград.

Треньорите Ангел Ангелов, Фикрет Ереджебов и Петър Лесов са повикали най-добрите ни състезателки.

Междувременно младежките ни национали заминаха за сръбския град Суботица, където ще вземат участие в 38-ото издание на турнира „Златна ръкавица“.

От днес пък Плевен е домакин на държавното първенство по бокс за ученици. Над 200 деца от 43 клуба от цялата страна ще вземат участие в надпреварата. Състезанието е под надслова „С боксови ръкавици срещу коронавирус“.

„Целта ни е да покажем, че спортът е здраве и че боксът обединява. Във времена на пандемия е важно да бъдем заедно и да останем здрави. Спортът е начинът да го направим и тези прекрасни деца го показват, като символично вдигат юмруци срещу коронавируса“, заяви Красимир Инински, който е президент на Българска федерация по бокс и заместник-председател на Българския олимпийски комитет.

Шампионатът се провежда при спазване на всички разпоредби на Министерството на здравеопазването. Надпреварата ще продължи до събота.