Начало Бокс Боксьорките ни се готвят за Купа „Странджа“ с Франция и Бразилия

Боксьорките ни се готвят за Купа „Странджа“ с Франция и Бразилия

Боксьорките ни се готвят за Купа „Странджа“ с Франция и Бразилия
0

Подготовката на женския национален отбор на България за 72-ото издание на международния турнир „Странджа” започна. Надпреварата е в столицата от  22 до 27 февруари.

Съставът при дамите ни е разделен на две. На високопланинската база Белмекен продължават да се подготвят Станимира Петрова (57 кг) и Деница Елисеева (60 кг), а в София от понеделник тренира останалата част. На базата на „Диана” и  под ръководстовата на старши треньора Ангел Ангелов се подготвят пет състезателки – Габриела Димитрова (51 кг), Стойка Кръстева (51 кг), Светлана Каменова (57 кг), Аслъхан Мехмедова (60 кг) и Мелис Йонузова (69 кг).

В София националките ни ще имат възможност да правят изключително сериозни спаринги. До края на седмицата се очаква да пристигнат боксьорки от няколко континента, начело с националния тим на Бразилия. Те ще изкарат подготовка заедно с нашите момичета, което ще даде възможност за сверяване на часовниците преди „Странджа”, а и като част от пътя към основната цел – олимпийските квалификации през пролетта.

ВИДЕО от спаринга с Франция може да видите ТУК.

Старши треньорът Ангел Ангел призна, че подготовката върви много добре засега.

„Ще направим много добри спаринги, имаме нужда от такива. Допреди няколко дни тук бяха французойките, които са много класни състезателки. Сега чакаме бразилките и още няколко отбора. Ще обърнем внимание на тактиката и издръжливостта в следващите две седмици. „Странджа” ще бъде първият ни сериозен турнир за годината и ще видим къде сме. След това ще правим подготовка на Белмекен за олимпийската квалификация. Момичетата са готови, здрави, тренират с голям хъс и желание”, сподели Ангелов.