Начало Бокс 2 метра сняг за националките на Белмекен
0

2 метра сняг за националките на Белмекен

2 метра сняг за националките на Белмекен
0

Чист въздух и 2 метра сняг. Такива са условията, при които женският ни национален отбор по бокс продължава подготовката си. Съставът, воден от Ангел Ангелов, стартира лагер на 5 април на високопланинската база „Белмекен”, където ще остане до 24-ти. Специалистът съобщи, че към момента тренировките протичат много добре, като единственият проблем е невъзможността за бегови упражнения извън фитнеса, заради натрупалия сняг.

„Подготовката върви идеално. Момичетата са здрави, работят в отлично настроение. Не обичам да говоря предварително, но наистина съм много доволен. Имаме възможност за спаринги, защото едно от момчетата на Локомотив се качи при нас. Има и една рускиня, с която също правим тренировки. Единственото, което може да се каже, че е някакъв минус, е че навън има 1.5-2 метра сняг, което малко затруднява бягането, но не е такъв проблем. Имаме достатъчно други начини – пътеки във фитнеса, колела, каквото ни е необходимо, за да се готвим по възможно най-добрия начин”, коментира Ангелов.

Ангел Ангелов изрази задоволството си от подготовката, която националките провеждат на Белмекен Снимка БФ БОКС

След края на лагера на Белмекен, отборът ще замине за Румъния. Планирана е една седмица за спарингова подготовка там, като се очаква към националките да се присъединят и боксьорки от други държави. Станимира Петрова пък продължава своя тренировъчен процес в София. Тя се готви на базата в „Дианабад” под наставленията на личния си треньор Петър Лесов.