Начало ММА Дисквалифицираха Еди Алварес

Дисквалифицираха Еди Алварес

Дисквалифицираха Еди Алварес
0

Голямото завръщане на Еди Алварес приключи със скандал. Бившата суперзвезда на UFC беше дисквалифициран в битката с Юри Лапикус на събитието „ONE on TNT I“.

Всички очакваха Алварес да спечели подглавната среща на вечерта в Сингапур, след 20 месеца извън клетката.

Реферът на битката обаче отчете негови удари като непозволени, след като Лапикус се хвана за задната част на главата си.

Еди започна мълниеносно и записа тейкдаун.

Едва минута след началото на първия рунд ударите се сипеха един след друг към поставения под №2 в ранглистата.

Лапикус обърна главата си, а съдията счете последвалите попадения в партер за забранени.

Алварес изобщо не се съгласи, че те са извън правилника. След като съперникът му показа, че не може да продължи, последва показване на червен картон и дисквалификация.

Резултатът от срещата и решението предизвикаха бурна реакция сред феновете. Професионални бойци също започнаха да се иказват.

„Еди показа, че още е най-добрият. Абсурдна дисквалификация“, написа Камару Усман в Twitter.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.