Начало Бокс Лоурънс Околи – от „Макдоналдс” до световната титла
0

Лоурънс Околи – от „Макдоналдс” до световната титла

Лоурънс Околи – от „Макдоналдс” до световната титла
0

Световният шампион на WBO в полутежка категория Лоурънс Околи разказа пред „ВВС” за момента, когато е решил, че ще стане боксьор. 28-годишният британец разкрива, че всъщност това се е случило, докато е бил на работа в една от закусвалните на „Макдоналдс” в Лондон.

„Като бях по-млад не бях изобщо атлетичен. Едва в късните си тийнейджърски години започнах да тренирам. Всъщност, по онова време работех в „Макдоналдс”, за което в никакъв случай не съжалявам. Истината е, че се случи така, че гледах Антъни Джошуа да печели олимпийското злато, докато бях в почивка и си казах, че това е нещото, което наистина искам да правя. След това нещата се развиха така, че отидох на олимпиада и сега се бия на световно ниво, станах световен шампион. Когато реших, че ще правя това, звъннах на шефа си в „Макдоналдс” и му казах, че следващата седмица няма да отида на работа. Водих разговори с майка ми, която ме подкрепи. След това тръгнах всеки ден на тренировки. Не знам какво ме накара да мисля, че мога да се справя, но се радвам, че го направих”, споделя Околи, който има 16 поредни победи на професионалния ринг. Той спечели титлата на WBO след нокаут в шестия рунд над Кжищоф Гловацки (31-3) на 20 март тази година.

Околи признава и че майка му не ходи на мачовете в залата. „Майка ми определено се притеснява, но все пак ме окуражава. Тя не идва на мачове в залата, но ги гледа по телевизията. Когато е пристигнала от Нигерия, най-важното за нея е било образованието и е искала да бъде така и за мен. Но просто не се получи, за сметка на спорта”, допълва Лоурънс.