Начало Бокс Лоурънс Околи грабна световната титла след мълниеносен нокаут

Лоурънс Околи грабна световната титла след мълниеносен нокаут

Лоурънс Околи грабна световната титла след мълниеносен нокаут
0

Лоурънс Околи е новият световен шампион на Световната боксова организация в полутежка категория.

Британецът вече е пълноправен собственик на овакантената титла, след като в събота вечер нокаутира Кристоф Гловацки в шестия рунд на двубоя им в Лондон.

28-годишният Околи разполагаше със сериозно предимство в разтега и височината и това му се отплати. Гловацки изглеждаше притеснен да скъсява дистанцията и често получаваше забележки от ъгъла си.

Водещата лява ръка на британеца му вършеше чудесна работа и той не спираше да обработва противника си, който прекалено рядко успяваше да пласира по-сериозни попадения. Често пъти 34-годишният поляк не смееше да влезе на размени, притеснявайки се от евентуално засрещане.

Дългите ръце на новия шампион се стоварваха върху тялото и главата на Гловацки от доста нестандартни и изненадващи позиции и разстояние.

Всичко приключи в началото на шестия рунд, когато Гловацки бе пратен на земята след страховит десен прав в муцуната. Полякът успя да пребори отброяването, но бе видимо наранен и реферът на двубоя Маркъс Макдонъл правилно прекрати срещата.

Околи пускаше изключително рядко дясната си ръка, чакайки подходящия момент, но в крайна сметка тактиката му се отблагодари.

Така Околи се превърна в петия настоящ световен шампион от Великобритания след Антъни Джошуа, Тайсън Фюри, Било Джо Сондърс и Джош Тейлър.