Начало Бокс Ортис планира завръщане на ринга

Ортис планира завръщане на ринга

Ортис планира завръщане на ринга
0

Луис Ортис, който е един от най-добрите професионални боксьори в тежка категория, се надява да се завърне на ринга в началото на ноември. Вече е ясна и точната дата – 7 ноември, както и мястото – „Microsoft Theatre“ в Лос Анджелис, САЩ, разкриха от boxingscene.com.

„Не съм спирал да тренирам в разгара на пандемията, така че се чувствам страхотно. Винаги се интересувам от подготовката си. Няма да лъжа. Прекарах няколко месеца в страх, защото знаете, детето ми е болно с кожно разстройство, заради което, Слава Богу, влезе в клиника за ново лечение. Трябваше да бъда много разумен, за да балансирам между тренировките и грижите за здравето“, сподели Ортис.

„Кинг Конг“ си взе неколседмична почивка, преди да се върне в залата, и беше на път да поднови кариерата си, когато през март прекрати тренировки, за да се дистанцира социално заради пандемията от коронавирус.

Това е моята работа и така изхранвам семейството ми. Без работа не можеш да живееш, но в моя конкретен случай боксът е онова, което обичам, моята страст и нямам търпение да надена отново ръкавиците си. Нямам нищо против да удрям, ако се боксирам. Готов съм за всеки. Знаете, че не се интересувам от имена и класа. Ще се изправя срещу онзи, който иска да се изправи срещу мен“, категоричен беше кубинецът.

„Чувствам се така, сякаш съм на 35. В оптимална форма съм и мисля, че тази пауза в кариерата ми, ми дойде чудесно. Подмладих се и тялото ми се възстанови от всички здравословни проблеми. Това ме ентусиазира за онова, което ми предстои“, добави още той.

Луис Ортис не се е боксирал от 11 месеца. За последно той се качи на ринга през ноември 2019 година когато загуби от Дионтей Уайлдър в сблъсък за световната титла на WBC при най-тежките.

„Първо искам да изляза от тази битка (през ноември) с нокаут и очаквам по-добри битки през 2021 г. Казвам на онези, които искат да се докажат, че трябва да прекосят моста и да се изправят срещу мен. А на онези, които са се доказали, казвам, че все още съм тук, все още съм активен и не трябва да ме отписват“, завърши Ортис.

Луис Ортис има баланс от 31 победи (26 с нокаут ) и 2 загуби ( от Дионтей Уайлдър) на професионалния ринг. Той се намира на 10 място в авторитетната ранглиста на боксовия сайт – boxrec.com. Кубинецът е поставен на 5 място в класацията на списание „Ring magazine“ при най-тежките. „Кинг Конг“ е под номер три в ранглистите на WBA и WBC, както и на 9-о, в тази на IBO.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.