Начало Бокс Бивш световен шампион ще се бие в 15-рундов мач

Бивш световен шампион ще се бие в 15-рундов мач

Бивш световен шампион ще се бие в 15-рундов мач
0

Ако сте си мислели, че 15-рундовеите боскови мачове са останали някъде в историята, то това не е точно така.

Бившия световен шампион на IBF в супер полусредна категория – Карлос Молина оповести, че следващия му двубой ще бъде от 15, вместо обичайните 12 рунда.

37-годишният Молина, чиито най-добри години са безвъзвартно отминали, ще се бие на 7-ми ноември срещу Хуан Райгоса в родния си Пацкуаро, Мексико.

Освен че е действащ боксьор, Карлос Молина е и промоутър, като само за последните четири месеца е спечелил три двубоя и организирал четири събития, въпреки коронавирус пандемията.

Последният 15-рундов професионален боксов двубой се провежда през 1997 г., когато Хосе Флорес и Ерик Холанд изиграват всичките 15 рунда в мач, който се провежда в Ню Мексико, САЩ.

Винаги съм си мечтал да участвам в 15-рундов мач, точно както беше през ’80-те години„, споделя Карлос Молина.

„Винаги съм тренирал повече от необходимото, така че ще бъда подготвен, ако се стигне до 13-ти, 14-ти или 15-ти рунд“, допълва бившият шампион.

15-рундовите мачове са нещо съвсем нормално (особено за шампионските срещи) до ’80-те години на миналия век. Всичко обаче се променя през 1982 г., когато южнокореецът Ким Дук-коо умира след двубоя си с Рей Манчини, който завършва с победа за Манчини в 14-ия рунд.

Смъртта на боксьора кара Световният боксов съвет да заяви, че всички шампионски мачове за титли вече ще бъдат максимум 12 рунда.

Интересно е каква ще бъде реакцията именно на WBC, които по принцип си партнират с Молина в последните години.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.