Начало Бокс Георги Стоев бе спрян от индиец на световното
0

Георги Стоев бе спрян от индиец на световното

Георги Стоев бе спрян от индиец на световното
0

Георги Стоев се би смело, но това не бе достатъчно и националът ни отпадна от световното първенство по бокс за младежи и девойки в Киелце, Полша. Българинът отстъпи на индиеца Гупта на старта в категория до 91 килограма. Родният национал се хвърли с всички сили, но не му достигна достатъчно точност и трябваше да се примири със загуба с 0:5 съдийски гласа.

Стоев изоставаше ръстово от съперника си, но компенсираше с много активни действия по ринга. Той скъсяваше дистанцията с комбинации с леви крошета и ъперкъти в тялото, комбинирани с десни прави в главата. Българинът хвърли много усилия, но те не бяха увенчани с успех от съдиите, които в първия рунд предпочетоха Гупта.

Индиецът продължи да се възползва от ръстовия си аванс, което му позволи да вкара чисти попадения от дистанция, докато нашият национал търсеше начин да пробие с леви и десни прави, като в самия край отново се хвърли с всички сили, но за съжаление изоставането му стана значимо, губейки с 0:4. В решителния трети рунд Стоев опита да обърне нещата, но вече бе твърде късно и така той инкасира поражение на старта на световното първенство.