Начало Бокс Нова загуба за нашите на световното в Полша
0

Нова загуба за нашите на световното в Полша

Нова загуба за нашите на световното в Полша
0

Ана-Мария Дялова допусна поражение в първия си мач на световното първенство по бокс за младежи и девойки в Киелце, Полша. Единствената ни представителка при дамите отстъпи драматично на тайландката Панида Кавканхун и така не успя да си проправи път към медалите.

Дялова започна много уверено и с прекрасни комбинации доминираше над представителката на Тайланд. Българката напълно заслужено привлече цялото внимание на съдиите край ринга, които оцениха нейните по-точни и чисти удари, което донесе на Дялова и първия рунд. През втората част обаче изненадващо нашата националка отстъпи инициативата и позволи комбинации от ляв-прав, при това на няколко пъти. Така реферът на ринга отброи нокдаун на българката минута и половина преди края. Това принуди нашето момиче да е по-активна в третия рунд, търсейки до край победата. Дялова даде всичко от себе си, търсеше отново успешните комбинации от първия рунд, но за съжаление въпросният нокдаун натежа прекалено и тя отстъпи с 1:3 съдийски гласа.

Така България приключи с победа и три поражения втория ден на световното първенство в Киелце. С успех се поздрави единствено Красимир Джуров (64 кг), който надделя над молдовеца Стефан Возняковски. Във втория кръг той ще се изправи срещу шотландеца Колин Керни, който почиваше на старта. Мачът е във вечерната сесия на 16 април, петък. Загуби пък регистрираха Ясен Радев (52 кг) и Георги Стоев (91 кг). Утре, четвъртък, на ринга трябва да се качи Радослав Росенов (60 кг), който ще боксира с Максимс Голубовски (Латвия).