Начало Бокс Дубоа разби Хъргович и принуди съдията да спре мача

Дубоа разби Хъргович и принуди съдията да спре мача

Дубоа разби Хъргович и принуди съдията да спре мача
0

Даниел Дубоа (21:2) е новият междинен шампион в тежка категория на IBF, след като нокаутира Филип Хъргович (17:1) в 8 рунд от сблъсъка им в Рияд.

Хърватинът не предложи нищо друго освен тежките си десни прави, които може и да влизаха почти всеки път, но в отговор той получаваше много и все разнообразни удари, наранявайки го до степен, до която се отвориха две сериозни аркади над очите му. Именно те станаха и причината съдията да поиска медицински преглед, след което обяви, че Хъргович не вижда как ударите летят към главата му и обяви техническия нокаут.

26-годишният „Динамит“ без съмнение се утвърждава с този мач сред най-добрите боксьори в тежка категория, като сега му остана само да получи нов шанс за световните пояси.

Официално можем да съобщим, че Queensberry Promotions печели битката с Matchroom Boxing, защото боксьорите на Франк Уорън събраха 8 точки след победите на Реймънд Форд, Хамза Шийраз и Уили Хътчинсън. Това ще донесе бонус от $3 млн. за промоцията, независимо от изхода на мача между Дионтей Уайлдър и Жилей Жан в главното събитие.