Начало Бокс Хъргович ще се оттегли от бокса, ако загуби от Дубоа

Хъргович ще се оттегли от бокса, ако загуби от Дубоа

Хъргович ще се оттегли от бокса, ако загуби от Дубоа
0

Задължителният претендент за титлата в тежка категория на IBF Филип Хъргович обяви, че ще се оттегли от бокса, ако загуби от Даниел Дубоа в битка, която ще се проведе на 1 юни в Саудитска Арабия.

Разбира се, че ще напусна ако загубя. Как мога да живея с това?“ Каза боксьора на пресконференцията при обявяването на битката. „Смятам се за най-добрия в света, каза хърватският боксьор. Занимавам се с този спорт като проклет маниак от 18 години. Така че, ако загубя от Дубоа, тогава майната му – очевидно не съм толкова добър, колкото си мисля. Затова ще си тръгна“.

Битката между Хъргович и Дубоа беше обявена преди няколко дни, а вакантната титла на IBF в тежка категория вероятно ще бъде на линия. Освен това, според Хъргович, той може да излезе на ринга срещу шампиона на IBF, WBA и WBO Олександър Усик на 18 май, ако шампионът на WBC Тайсън Фюри не може да го направи.

Може би на 18 май битката Фюри-Усик няма да се състои отново и ще трябва да вляза като заместник и да победя Усик. Казаха ми, че трябва да съм готов да изляза, ако нещо се случи“, каза Хъргович.