Начало ММА Белал Мухамед: Махачев би могъл да достигне до 185паунда и да победи Ду Плесис

Белал Мухамед: Махачев би могъл да достигне до 185паунда и да победи Ду Плесис

Белал Мухамед: Махачев би могъл да достигне до 185паунда и да победи Ду Плесис
0

Тъй като Белал Мухамад се впуска в собствения си шанс да стане шампион на UFC 304, голяма част от подготовката му включва работа с Ислам Махачев и неговия екип.

През последните няколко години Мухамад и Махачев станаха редовни партньори в тренировките. В допълнение към работата с Махачев, шампиона на Bellator Усман Нурмагомедов и други хора от този екип, Мохамед се е възползвал и от предимствата на тренировките заедно с пенсионирания шампион на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов, който все още помага по време на тренировъчните лагери, въпреки че се оттегли от треньорските си задължения на пълен работен ден.

Работя с човек, който според мен е Майкъл Джордан на ММА. Мога да работя с Хабиб“, казва Мухамад пред MMA Fighting. „Ислямът в момента е Коби Брайънт, Леброн Джеймс. И двамата са най-добрите, които някога са го правили. Просто получавам тези знания, усещам това – виждате, че имам две черни очи, които вървят с тези момчета. Това е различно ниво, когато отиваш с тези момчета, само за да получиш мнението им за нещата.

Мохамед каза, че работата с Махачев, Нурмагомедов и останалите членове на екипа е била безценна, докато се подготвя да отнеме титлата на UFC от Леон Едуардс през юли.

Никога не бих се биел с него, на 100 процента“, казва Мохамед. „Но, честно казано, той може да достигне 185 и да победи Ду Плесис точно сега. Мисля, че той е толкова добър, наистина. Мисля, че би могъл да се качи там и да стане шампион в две дивизии.“