Начало ММА Царукян към Махачев: Не бързай да бягаш от дивизията!

Царукян към Махачев: Не бързай да бягаш от дивизията!

Царукян към Махачев: Не бързай да бягаш от дивизията!
0

Ислам Махачев (26:1) неведнъж е заявявал намеренията си, за да атакува титлата в поне две теглови дивизии в UFC, а след успеха си през уикенда над Дъстин Порие (30:9) изглежда амбициите му ще нараснат още повече. Той обаче бе призован от поставения под №1 в ранкинга при леките – Арман Царукян (22:3), да не бърза да се качва нагоре, докато не е получил своя шанс.

Поздравления, Ислам! Но не се опитвай да бягаш в друга дивизия. Защитил си титлата срещу само един истински боец от лека категория, а аз съм следващият на ред“, написа арменецът в своя X-акаунт.

Царукян е прав, че до момента дагестанецът имаше възможност да защитава позицията си на шампион единствено срещу „Диаманта“, а предходните два случая бяха срещу Александър Волкановски (26:4), който по онова време все още носеше титлата в „перо“. Втората среща бе по заместване, защото Чарлс Оливейра (34:10) се контузи и пропусна шанса си за реванш.

Арман е в серия от пет поредни победи и по всичко личи си гарантира първата шампионска възможност, като очакванията са това да стане в края на тази година или началото на следващата.