Начало ММА Махачев забърка сексистки скандал в UFC (СНИМКА)
0

Махачев забърка сексистки скандал в UFC (СНИМКА)

Махачев забърка сексистки скандал в UFC (СНИМКА)
0

Сблъсъкът между Вейли Жан и Йоанна Йенджейчик от UFC 248 беше обявен за един от най-добрите при жените за всички времена, но изглежда не всички са останали впечатлени от битката за титлата в категория „сламка“.

Участникът в лека категория на веригата Ислам Махачев успя да забърка сексистки скандал с публикация в социалните медии, която, след това, побърза да изтрие. Малко след края на двубоя между Жан и Йенджейчик, 28-годишният дагестанец написа в Twitter: „Това не е женски спорт“.

Това предизвика гнева на много от потребителите на социални медии, които защитиха участието на дамите в ММА двубои. Малко по-късно Махачев изтри публикацията, но тя обиколи световните медии и не остана скрита, като сега се очаква и реакция по случая от страна на UFC.

Ислам Махачев 7 победи и 1 загуба в UFC, където дебютира през 2015 г., а общо срещу името си има 18 спечелени двубоя и само въпросното поражение от Адриано Мартинс. Дагестанецът ще се завърне в октагона следващия месец за UFC 249, като ще се изправи срещу Александер Ернандес.