Начало ММА Официално: Махачев срещу Ернандес през април в Ню Йорк

Официално: Махачев срещу Ернандес през април в Ню Йорк

Официално: Махачев срещу Ернандес през април в Ню Йорк
0

Сблъсъкът ще бъде в „лека“ категория

Ислам Махачев ще спори в клетката с Александър Ернандес на събитието UFC 249, което ще се проведе на 18 април в Бруклин, Ню Йорк. Сблъсъкът обещава да бъде интригуващ с оглед на това, че двамата са много близо един до друг в ранглистата (Махачев се намира на 14 позиция, а Ернандес е на 15 място).

Дагестанецът Махачев има баланс от 18 успеха и 1 поражение в ММА. Цели 10 сблъсъка, той е спечелил преди финалния гонг (3 с нокаут и 7 след събмишън). 28-годишният боец не познава вкуса на загубата от 2015 година. От тогава насам Махачев е записал 6 поредни успеха, последните 3 от които в UFC. През миналата година той надделя над Арман Царукян на UFC Fight Night 149, а през септември победи и Дейви Рамос.

Александър Ернандес е с баланс от 11 успеха и 2 поражения в ММА. Шест сблъсъка той е спечелил преди финалния гонг (4 с нокаут и 2 след събмишън). Откакто е част от UFC, Ернандес е записал 3 победи 1 загуба. Той имаше впечатляваща серия от 8 поредни спечелени сблъсъка, продължила от 2013 година до 2019. Именно през отминалата година Доналд Серони прекъсна серията на родения в Сан Антоние боец, побеждавайки го с технически нокаут във втория рунд. През юли, Ернандес се завърна на победния път, надделявайки над Франсиско Триналдо.