Начало Други Осем родни джудисти ще участват на Гран При Мароко

Осем родни джудисти ще участват на Гран При Мароко

Осем родни джудисти ще участват на Гран При Мароко
0

Състезателите ни продължават битката за точки, които биха им донесли квоти за Олимпийските игри в Токио

Осем родни джудисти ще вземат участие на силния турнир от сериите „Гран При“, който ще се проведе в Рабат, Мароко от 6 до 8 март.

В категория до 60 кг. страната ни ще бъде представена от европейския медалист Янислав Герчев и Борислав Янаков, който е носител на бронз от световно първенство в самбото.

Чудесно представящият се от началото на годината – Божидар Темелков ще се опита да натрупа още точков актив при 66-килограмовте, по пътя към олимпийска квота за Токио това лято. Миналата седмица малко не му достигна да спечели бронз на Световната купа в Дюселдорф (б.а. завърши пети).

В категория до 73 килограма на татамито ще излезе 19-годишният Марк Христов, който също се представи силно на Големия шлем в Дюселдорф. При 81-килограмовите ще участва Ивайло Иванов, който е европейски сребърен медалист за 2019 г. и носител на световната титла за военни през миналата година.

В категория до 100 килограма България също ще има двама състезатели – това са първият и вторият от Европейската отворена купа в София в началото на месеца – Борис Георгиев и Даниел Дичев. При най-тежките (+100 кг.) на татамито в Мароко ще излезе друг перспективен роден състезател – Ивайло Димитров.