Начало Други Седем родни джудисти ще участват на Големия шлем в Дюселдорф

Седем родни джудисти ще участват на Големия шлем в Дюселдорф

Седем родни джудисти ще участват на Големия шлем в Дюселдорф
0

Състезанието ще се състои в края на тази седмица

България ще бъде представена от 7 джудисти на турнира от Големия шлем в Дюселдорф, Германия. Надпреварата ще се проведе от 21 до 23 февруари.

При мъжете са заявени шестима представители, а при дамите честта на страната ни ще защитава най-добрата ни състезателка в последните години Ивелина Илиева (57 кг).

В категория до 60 кг. при мъжете ще участват Янислав Герчев и Борислав Янаков. При 66-килограмовите ще се бори Божидар Темелков. Страхотно представящият се в последно време Марк Христов ще мери сили при 73-килограмовите. Сигурният за Игрите в Токио – Ивайло Иванов ще излезе на татамито при 81-килограмовите. Титулярът в категория до 100 кг. – Даниел Дичев също ще участва в надпреварата.

Джудистите ни постигнаха успех на миналия турнир от Големия шлем, провел се в Париж, след което повечето от тях записаха върхови класирания в световната и олимпийска ранглисти. Целта на състезателите ни е да се опитат да спечелят колкото се може повече точки от тези турнири, за да добият право на участие на Олимпийските игри в Токио.

За олимпийските ранглисти важат точките, спечелени до 30 май тази година.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.