Начало Други Тежък жребий за джудистите ни в Осака

Тежък жребий за джудистите ни в Осака

Тежък жребий за джудистите ни в Осака
0

Родните национали по джудо научиха имената на своите съперници на старта на силния турнир от Гoлемия шлем, който ще се проведе в Осака (Япония).

В петък започват Божидар Темелков, Янислав Герчев, Ивелина Илиева и Валентин Алипиев.

На 60 килограма Герчев пропуска първия кръг и се изправя срещу Карамат Хюсеинов от Азербайджан. Алипиев стартира срещу много стойностен противник от Южна Корея – Харим Лий.

При 66-килограмовите Темелков изтегли индиеца Син Саини, а ако се справи с него ще се бори с бившия първи в света Керлен Ганболд (Монголия). Азиатецът победи нашия национал в Будапеща и е от сериозните имена в дивизията.

Source: International judo federation

„Това е последното състезание за годината и излизаме на кръв“, сподели впечатленията си от жребия Темелков пред Boec.BG. „Много тежък жребий, но лесно няма.“

Ивелина Илиева (до 57 кг) пропуска първия кръг и чака победителката от мача на Жустин Бишоп (Нова Зеландия) и Арлета Подолак (Полша).

В събота Ивайло Иванов и Марк Христов ще защитават честта на България.

Иванов (до 81 кг) започва от втория кръг срещу победителя от Никон Забородчик (Молдова) – Камолидин Расулов (Узбекистан). Христов (до 73 кг) ще мери сили с опасния Калвин Кностер от Австралия, а ако го победи, отива на мач с третия в световната ранглиста – Мациас Томи (Швеция).

В неделя Даниел Дичев ще се бори със Златко Кумрич (Хърватия) при 100-килограмовите.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.