Начало Други Загуби за джудистите ни на Големия шлем в Осака днес (ВИДЕО)

Загуби за джудистите ни на Големия шлем в Осака днес (ВИДЕО)

Загуби за джудистите ни на Големия шлем в Осака днес (ВИДЕО)
0

България е представена от общо 7 джудисти в надпреварата.

И четиримата ни участници, които стартираха в днешния ден, не успяха да запишат победа на силния турнир по джудо от Големия шлем, който се провежда в Осака, Япония.

В категория до 60 кг. Янислав Герчев загуби от Карамат Хюсеинов от Азербайджан с 0 на 1 точки. Въпреки, че е 14 места пред Хюсеинов в световната ранглиста, нашенецът не успя да вземе победата.

Другият ни представител в категорията – Валентин Алипиев (47-ми в световната ранглиста) също не успя да постигне успех. Той загуби с ипон от 22-рия в света кореец Харим Лий.

При 66-килограмовите Божидар Темелков започна чудесно срещата си с индиеца Син Саини, повеждайки с вадзари, но азиатецът обърна развоя в своя полза и продължи напред в надпреварата.

Почти сигурната ни участничка на Олимпийските игри в Токио догодина – Ивелина Илиева пропусна първи кръг в категория до 57 кг., но във втория загуби от полякинята Арлета Подолак.

Утре в турнира стартират Ивайло Иванов ( до 81 кг.) и Марк Христов ( до 73 кг.). Иванов започва от втория кръг срещу победителя от Никон Забородчик (Молдова) – Камолидин Расулов (Узбекистан). Христов ще мери сили с опасния Калвин Кностер от Австралия, а ако го победи, отива на мач с третия в световната ранглиста – Мациас Томи (Швеция).

Последният ни участник в надпреварата е Даниел Дичев. Представителят нив категория до 100 кг. ще стартира в неделя, а негов първи съперник е Златко Кумрич от Хърватия.